2015. május 22., péntek

Betegséget okozó gondolatok

A negatív gondolatok betegséget előidéző hatása Ruediger Dahlke és Kurt Tepperwein munkásságának köszönhetően mára már eléggé közismert.
A betegség, mint szimbólum c. könyvében Dahlke részletesen leírja a lelki okait számos betegségnek.
Milyen érzelmek, gondolatok hatására milyen tünetek keletkeznek a testben, vagyis a tudatunkkal hogyan betegítjük meg, egyébként egészségre szánt testünket?
Érdemes betegségeink kapcsán felfedező útra indulni, mert a Lélek a betegségeken keresztül is üzen, ha letértünk az utunkról.
Bár többféle elmélet szerint előnyösebb a Most-ban élni  /Eckhart Tolle szerint pl.- ami nagyon megszívlelendő tanács, és ha következetesen betartjuk, nagyon komoly eredményeket, változásokat érhetünk el általa/ , de - sajnos- időnként pszichoanalizisre,  vissza kell térnünk a múltba.
A múltban kialakult viselkedésmintákkal, érzelmekkel ugyanis kell kezdeni valamit, ahhoz, hogy a jelenben és jövőben hosszútávú és számunkra előnyös, tartós változások stabilizálódjanak.
Amikor felmerül egy betegség, a lelki hátterében nagyon időszerű változásokat követel, melyre már régóta megértünk, de halogatjuk, nincs elég erő és kitartás a megfelelő változtatások megtételéhez, a továbblépéshez, és bizony leállít minket az Élet, nem hagyja, hogy továbbra is figyelmen kívül hagyjuk a feladataink időszerűségét.
A feladatok életfeladatok, az adott életszakasz valamikor felvállalt feladata, amely lélekfejlődést kellene, hogy erdményezzenek, ha megvalósítanánk őket.
Csakhogy könnyű ezt mondani. mert vajon a személy felismeri-e jelenbeli életfeladatát, vagy még "köröz" szerencsétlen, "mi is az, amin változtatnom kellene"?
Ehhez ad nagyszerű segítséget a könyv, végigelemzve jónéhány betegség lelki hátterét.
Amikor idáig eljutottunk, félúton vagyunk, innentől kezdődik az igazán érdekes munka, mely összefüggések láncolatát tárhatja fel az egyén számára kineziológiai oldások segítségével.
Ez a gyönyörű módszer segít:
a felfedezések csodákkal megtűzdelt útját bejárni,
- felismerésekhez hozzájutni,
- a dolgok mögött meghúzódó összefüggéseket feltárni,
- a bekapcsolódott érzelmek okait felderíteni.
Az oldások alkalmával különböző energetikai gyakorlatok segítségével a beblokkolt energiák felszabadulnak, visszatér az életerő, beindulnak az öngyógyító folyamatok, és ha sikerül megvalósítani a változásokat, a szervezet meggyógyul.
Ha van kedved tenni önmagadért, az egészségedért, szeretettel várlak!

Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...