2016. január 7., csütörtök

Megbocsátás

A megbocsátás isteni erény, mindennapi imáinkban kellene szerepelnie. Ha imádkozunk, megtalálható benne, de könnyedén túllépünk rajta, nem gyakorolva igazi jelentését.
Pedig ha mindennap szánnánk időt az elcsendesedett megbocsátásra, sokkal könnyebbnek, elevenebbnek, energikusabbnak éreznénk magunkat.
Ugyanis a neheztelés, harag, gyűlölet, keserűség, szégyenérzet, stb., rengeteg energiánkat emészt fel. Az energiacsatornáinkon keresztül, melyek összekötnek másokkal, az energiánk nagy része elszivárog, negatív érzésekkel-gondolatokkal telítve. Folyton rágódunk valamilyen eseményen, mondatokon, szituáción, emailen, és a figyelmünk megoszlik a végzett tevékenység és a gondolataink áradata között. Ezáltal a hatékonyság is csökken, nem értjük, miért nem tudunk gyorsan, hibátlanul végezni feladatainkkal.
Tehát a saját érdekünkben kellene megbocsátani, minél előbb, hogy több energiánk maradjon önmagunkra és tevékenységünkre.
Megbocsátás nélkül mindig ítéleteket alkotunk, melyek azután vagy megfelelnek a valóságnak, vagy messze távol állnak tőle....
Ezek az eltorzult gondolatok kivetítésekké, gondolatmintákká válnak, egyre ködösebbé, kivehetetlenebbé, egyre kevesebb kétely fér hozzájuk, egyre távolabb kerülnek az értelemtől. Ha párunk vagy bárki figyelmeztet:  nem így szemléld a szituációt, az illetőt;  mély felháborodás rá a válasz, dühödt törekvés a valóság szétzúzására, minden érv félresöprése, mely ellentmond a felállított tévhitnek, nézőpontnak.
Ezek a gondolatminták, energetikai kivetülések azután eszeveszett sebeséggel törnek céljuk felé, felforgatnak, eltorzítanak mindent, ami hitük szerint akadályt jelenthet választott útjukon. " A gondolatnak teremtő ereje van"  - ez a mondat ilyenkor megvalósulni látszik. Hála a Teremtőnek, azért nem lesznek beláthatatlan következményei, mert belép a védelmi rendszer: akár a sajátunk akár azé, akire neheztelünk, és tompít a következményeken, és "csak" depresszió, betegség vagy szétszórtság lesz belőle...
A megoldás egyszerűnek tűnik, ám gyakorlatban mégsem könnyen kivitelezhető:
  • le kell csendesíteni az elmét, a gondolatokat, önmagunkat
  • békét kell a szívbe sugározni
  • megbocsátani az adott személynek
  • örömmel üdvözölni a Csendet, a Békét
  • csendben várakozni, ítélkezésmentesen
  • szeretet sugározni önmagunk és mások felé
Gyakorlat teszi a Mestert, sok-sok alkalom után sikerülni fog.....

Ha esetleg nem megy könnyen, szeretettel várom azokat, akik mégis szeretnének a megbocsátás nehéz útjára lépni, hogy azután könnyebbé váljanak mindennapjaik, és harc helyett békesség legyen a szívükben, életükben. Az első lépés a legnagyobb, amikor felismerjük, mindegy kinek van igaza, csak már legyen a szeretet, a békesség, az öröm  a mindennapok alapja.

Nagyon Boldog Újévet kívánok minden régi és leendő kliensemnek sok-sok szeretettel!!!

Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...