2017. május 22., hétfő

Csakrák és archetípusok: 4.)Szívcsakra: szeretet, öröm, egység, testvériség és béke

A szívcsakra negatív archetípusa: A Színész

Pozitív archetípusa: A Szerető

A szív az egyik legfontosabb szervünk a testünkben, nyitott szívcsakrával születünk, de ahogy belépünk az illúziók világába, folyamatosan zárul be. Pedig ennek a csakrának a segítségével tudjuk az örömöt, testvériséget, egységet, együttérzést megélni, átérezni, és a más emberekből áradó szépséget és fényt befogadni.
A sok negativitás, félelmek és mások fájdalmának átélése és sebezhetőségünk miatt elveszítjük az élet jóságába vetett hitünket, és ott találjuk magunkat a vágyak és sóvárgások mezején, szeretet nélkül.
Ezt az ürességet azután próbáljuk különböző dolgokkal pótolni, cigaretta, drog, alkohol, szex, kényszerevés, munkamánia, és hosszú még a lista. Közben pedig elfelejtjük, hogy a szeretetet semmi nem helyettesítheti....
Amikor szerelmesek vagyunk, akkor nyílik ki a szívcsakránk, Olyankor megtapasztaljuk mindazt a ragyogást, önfeledtséget, érzelmek megosztását,  amelyet Isten számunkra  biztosít.
A két archetípus közül a színész a szeretet tettetését, a szerető annak átélését mutatja be.

A Színész archetípus ismertető jegyei:

Ez az archetípus úgy él, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, megjátssza a szeretetet, miközben a hatalom és az uralkodás sötét érzéseiben vesztegel. Kerüli a szeretettséget, meghittséget, konfliktusok és drámai feszültségek segítségével tartja magát távol az érzelmi közelségtől.
Bezárkózik, inkább szabotálja a kapcsolatot, vitát-veszekedést provokál, régi, mély sérüléseit nem engedi el, helyette irányítgat, mindennek úgy kell történnie, ahogyan ő gondolja.
Évek óta mélyre temetve fortyognak benne a múlt sérelmei, lelki sebeket hurcol magában. Lehasad a szeretetről, életereje elhalványul, szépsége megfakul, gyötrő játszmákba vonja be környezetét, ami már fájdalmas mindenki számára.

A Színész típus meghaladása:

A szeretet a Világegyetem építőköve, szeretet nélkül nem tudunk létezni. Át kell alakítani a szeretetről az elképzelésünket, újra kell fogalmazni, illetve meg kell fogalmazni mi  is a szeretet számunkra. A szívet ki kell nyitni a szeretet energiája előtt, Többször célszerű naponta elmondani: "én vagyok a szeretet, megnyílok az univerzális szeretet energiája előtt, kérem, töltse be a szívemet, lelkemet, egész lényemet". Azután várjunk, és igyekezzünk minél hosszabb ideig megtartani az érzést, majd kiterjeszteni a családunkra, környezetünkre, végül az egész bolygóra...


Megerősítések a Színész archetípus meghaladására:

  • elengedem a múltat, megbocsátok magamnak és mindenkinek
  • ráhangolódom az Univerzumot betöltő szeretetre
  • a szeretet előtt megnyitom a szívem
  • egy vagyok a szeretettel
  • életem célja a szeretet átélése és továbbítása
  • megosztom  a szeretetet
  • elfogadom a szeretetet 
  • olyannak fogadok el mindenkit amilyen / nem biztos, hogy egyetértek vele, de elfogadom/
  • boldog és örömteli vagyok

Pozitív archetípus: A szerető:

A szeretet felé ahogy megnyílunk, a legfontosabb az, hogy önmagunkat szeressük és elfogadjuk. Amikor a szívcsakra nyitva van, életszenvedélyünk fellobban, és eléget minden érzelmi hulladékot, fájdalmat, tökéletlen tapasztalatokból származó frusztrációt. Ilyenkor egyek vagyunk a környezetünkkel, imádjuk a növényeinket, állatainkat és az élet a kezünk alá dolgozik. 
A Szerető archetípus nyitott mindenre, nem zár ki senkit, nem szab gátat, tiszteli az életet, önmagát,  és boldog, izzó energiája feltölt másokat, meleg hellyé varázsolja a környezetét. Feladatnak és kihívásnak éli meg az életét, hiányzik belőle a nehézkesség és kétségbeesés, és a nehéz helyzeteket is könnyedén oldja meg.


A bennünk lévő Szerető kifejlesztése:

A bennünk lévő szeretetért vállat felelősség azt jelenti, hogy képesek vagyunk sérelmeinket, fájdalmainkat elengedni, megbocsájtani önmagunknak és a világnak is, igyekszünk az örök jelenben élni. Beengedjük az életünkbe az örömöt, a mókát, a vidámságot, a szerelmet, és igyekszünk szeretetteljes kapcsolatokat ápolni. Elfogadjuk a mocskost és a taszítót az élet részeként, szeretettel átöblítjük, majd elengedjük megbocsájtással a lelkünkben. Elfogadjuk, hogy az élethez ez is hozzátartozik, de nem engedjük, hogy mindennapjainkat betöltse. Előítéletek és ítélkezés helyett elsajátítjuk a feltétel nélküli szeretetre való ráhangolódásunkat, ráébredésünket. 


Megerősítések a Szerető archetípus számára:

  • szeretem és elfogadom magam 
  • megbocsátok önmagamnak, a múltamnak 
  • elengedem a múlt sérelmeit
  • megbocsátok másoknak és elengedem a fájdalmakat, melyeket megéltem általuk
  • minden szeretet értem van
  • bízok a szeretet erejében, mely meggyógyít, szabaddá tesz
  • a szeretet a lét új birodalmai felé irányít
  • a szeretet összeköt az élet forrásával, átitat, körülölel
  • megbízom az életemet betöltő szeretetben
  • szabadon élek, feltétlen szeretetben.
Szeretettel várok mindenkit, aki lelke mélyére lerakódott fájdalmaitól szívesen megszabadulna, gyengéden, de hatékonyan.







Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...