2017. szeptember 18., hétfő

Csakrák és archetípusok: 5.) Torokcsakra: igazság, kommunikáció, egység, akarat, kreativitás

Negatív archetípusa: Csendes Gyermek

Pozitív archetípusa: Kommunikátor
(Előző csakrák archetípusait lásd lejjebb....)

A torokcsakra az önkifejezés, az akarat a kreativitás központja. Mentális energiát irányít az elménkbe, szívünkbe, hangot adva élményeinknek, szeretetünknek, érzelmeinknek, gondolatainknak. Hídként szolgál az érzelmeink és a gondolataink között.
Ha e hídon feltorlódnak a ki nem fejezett érzelmek, rekedtté válhatunk, gombóc keletkezik a torkunkban, A csakra archetípusa a megbántott, elhallgattatott, valódi lényét elrejtő Csendes Gyermek, aki esetleg még szégyenlős, érzelmi fájdalommal telített,  ellentétben a Kommunikátorral, aki szót emel érdekeiért, vágyaiért, felelősséget vállal életéért és kiáll igényei mellett.

Negatív archetípus: Csendes Gyermek

Különböző elfojtásokról tudósít, ahol a düh, frusztráció vagy erőszak kifejezetlensége áll fenn. Sokszor nem fedi fel sérelmeit, fájdalmait, dühét, vele szembeni durva bánásmódot, szomorúságát, szégyenét. Még ha anyagi helyzetét, jólétét, jókedvét, örömét, kreativitását is veszélyezteti, akkor is csendben marad, bezárkózva, szinte szerződést kötve önmagával, hogy fájdalmának nem ad hangot. Inkább önromboló viselkedésmintákba menekül, alkohol, dohányzás, drog stb, de nem juttatja kifejezésre érzelmeit. A blokkok, melyek a torok csakrában keletkeznek kihatnak a többi csakrára is , ezért kell minden esetben a meditációkban minden csakrára minden alkalommal tisztításokat, harmonizálásokat alkalmazni.
Azt hiszi, ha érzéseit kifejezésre juttatja az valamiféle büntetéshez vagy elutasításhoz vezet. Nem emel szót a saját érdekében sem azért, hogy mit szeretne megvalósítani az életében. A szülő ha észreveszi, vagy ő is hasonlókat élt át gyermekkorában, sokat segíthet egy családi karma oldással, hogy ne legyenek kommunikációs blokkok gyermekén. 
Fizikai tünetek is megjelenhetnek: görcsössé válik a nyakizom, gyakori a torokfájás, összeszorul a száj, az ajkak, nehézzé válhat a nyelés, gombóc érzete lehet a torokban. Ez egy visszatérő mintává válik életének későbbi szakaszaiban is, és képtelen lesz a kommunikációt önkifejezésre, örömei megosztására, barátságok megteremtésére, jólétének megvalósítására használni.

Túllépés a Csendes Gyermek archetípusán:

A torokcsakra feltöltésére kiválóan alkalmas a zene, éneklés, dobolás, természeti hangok - patak zúgás, madárcsicsergés, szélzúgás - hallgatása, valamint kineziológiai oldás a blokkok megszüntetésére, a kialakult viselkedésminták átalakítására. A szabadon áramló energia hatására már bekövetkezik  a fizikai test gyógyulása is, de mindig oda kell figyelni a szabad önkifejezésre, az érzelmek elfogadására és elmondására, és a kimondott szavak hatására felmerülő vágyakra. Ezek elvezethetnek a felvállalt életfeladatok felismeréséhez.

Megerősítések:

  • szívemből beszélek
  • értékes amit mondok és mindenkit érdekel
  • szabadon fejezem ki önmagam
  • tisztán cseng a hangom
  • szabadon áramlik az energia a torkomban
  • kifejezem az érzéseimet
  • örömmel beszélek
  • érzelmeim, gondolataim, tetteim egységben vannak.
Pozitív archetípus: A Kommunikátor

Ezt az archetípust a jelen korban létkérdés beépíteni az életünkbe. Nemcsak szóbeli kommunikáció esetén van rá szükség, hanem művészek zenészek, táncosok, sportolók stb. esetén is. A kapcsolatfelvétel a modern technológia segítségével ma már nem probléma, ezért még hangsúlyosabb ennek a csakrának az akadálytalan működése.
A kommunikátor odafigyel szavai hitelességére, amit kimond, igaznak éli meg, nagyon odafigyel a kimondott szó jelentésére, szívből éli meg szavai súlyát. Bizton lehet rá számítani, nem hiteget, nem fecseg, szavainak súlya van. Szívből és elméből beszél. Világos kommunikációjában nyílt, közvetlen, őszintén kifejezi érzéseit, anélkül, hogy bárkit megbántana.
Jelen korunk pozitív mintaképe, érzi a kimondott szó energiáját, gyógyító erejét. Pozitív hozzáállásával segít másokat is az igazság kifejezésére, érzelmeik kimondására, és igyekszik mások tudomására hozni értékes mivoltukat.
Tisztában van a szabad akarat a szabad választás erejével és építő jellegével. Mentes a bonyolultságoktól, a könnyedén tud szívéből szólni.

Megerősítések:

  • szívből szólok, a szívemre hallgatok
  • jogom van érzelmeimet elmondani
  • kiállok önmagamért
  • kreatív vagyok
  • hangom tükrözi benső lényem mélységeit, erővel telített
  • én magam vagyok a szeretet, önnön hangom szépsége ragyog fel 
  • akadálytalanul áramlik az energia a torokcsakrámban.
A csakrákkal való munka több alkalmat igényel, de megéri a fáradtságot, mert kiegyensúlyozottá, megértőbbé, nyugodtabbá válunk, és ezáltal visszanyerjük az egészségünket.
Szeretettel várok mindenkit, aki változni szeretne.




Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...