2018. március 19., hétfő

KORONACSAKRA: Szépség, spiritualitás, Kapcsolat az Isteni Forrással

Negatív archetípusa: Az Egoista
Pozitív archetípusa: A Guru

A koronacsakra közvetíti lényünk felé a Felsőbb Énnel való kapcsolatot. Ha nyitottak vagyunk öröm, szeretet és bölcsesség áramlik a Forrásból felénk. Az egoista nárcisztikus, aki kérkedő és hálátlan. A guru viszont felveszi a kapcsolatot a Felsőbb Énnel, tiszteli a Forrást és ráhangolódik az energiájára.

Negatív archetípusa: Az Egoista

Az egoista elutasít miden spirituális érdeklődést, szerinte minden az ő irányítása alatt áll. Képtelen az alázatra, goromba, képtelen lelki békére, semmi sem elég jó számára. Minden a racionális agyban zajlik, nem tisztel senki és semmi erejét. Csak az egojára hallgat, hajlamos önmaga és mások megbüntetésére. A koronacsakra zárva lehet esetleg egész életén keresztül, műszaki dolgokkal veszi magát körül, mindenre rákényszeríti az akaratát. Mindennemű egységet elutasít, a nyers erőt és akaratot tartja egyedüli megoldásnak.

Az Egoista archetípus meghaladása:

Tartsunk önvizsgálatot kineziológia módszereinek segítségével, ne magunkon kívül keressünk okokat. Isteni természetünk felé nyíljunk meg, engedjük be a ragyogását, engedjük el az egónkat, és azokat a címkéket, melyekkel azonosítjuk magunkat. Apák, anyák, betegek, főnökök, beosztottak, barátok, barátnők. Nem ezek vagyunk, a Forrás arculatai vagyunk.
  • Vizsgáljuk meg az egónkat kivel, mivel azonosítja magát? Nemmel, nemzetiséggel, végzettséggel, szakmával, anyagi helyzettel?
  • Ha nem ezekkel azonosítja magát az ego, akkor kik is vagyunk tulajdonképpen. Célszerű ezen elmélkedni.
  • Ahogy más szempontból szemléljük magunkat, más szempontból vizsgáljuk meg az Egészhez az Egységhez való kapcsolatunkat, átlényegülünk, energiánk magasabb rezgésre emelkedik, szélesebb látókört biztosítva számunkra. Nemcsak a közvetlen környezetünk viselkedésének összefüggései világosodnak meg számunkra, hanem tágabb, szélesebb értelemben vesszük észre a dolgok hátterében munkálkodó összefüggéseket.
  • Ezáltal lehetségessé válik lendületet, elevenséget, szeretetet megélni, és a mindennapokba átültetni.
Az Egoista archetípus meghaladásának megerősítései:
  • megnyitom magam Belső Bölcsességem megtapasztalása felé
  • egy vagyok az Univerzummal
  • egységben vagyok a Mindenséggel
  • a Mindenséghez hangolom az akaratomat
  • felemelem szellememet a tudatosság legmagasabb szintjére
  • megértek másokat, megértem a többiek érveit, nézőpontjait
  • áthat az Univerzum szeretete, kedvessége, értelme
  • megnyílok a magasabb dimenziók felé

Pozitív archetípus: A Guru

Vállalja életében a Legfelsőbb Erővel való együttműködést, szolgálja az emberiséget, miközben lehetőségei egyre határtalanabbá válnak. Ezen a szinten egy lesz a Forrás energiájával. Megérti, hogy Istentől, a Forrástól soha nem különölt el, és a rajta átáramló energia segíthet önmagának és másoknak is. Az egység, az elfogadás, a szeretet az Univerzum mozgató ereje, a tudatos felelősségvállalás megerősíti a spirituális hitet, és lényünk legmagasabb részét képesek vagyunk érzékelni segítségükkel.
A Guru eggyé válik az élet egészével, tanításával, az élet tökéletes ismeretével, együttérzéssel, elme feletti uralommal, az élet tudatosságával.
Az igazi Mester megnyitja tudatát a szeretet felsőbbrendű törekvéseinek, átéli a mindenki iránti legmélyebb szeretetet. Számára az Örökkévaló egyetemes egysége létezik. Elfogadja a dualitás világában a negativitást, amely csupán a mindenkiben létező félelem kifejeződése, és a lélek szépségei, csodálatossága felé fordul.
Tudatosítja, hogy az emberiség hatalmasabb annál, mint aminek véli magát.
A transzcendencia legmagasabb, legtisztább formáját képviseli.

A Guru archetípus megtalálása önmagunkban:

Ehhez önszeretetre, önismeretre, benső felismerésekre van szükség.
Szellemünk teljes elfogadására van szükségünk, mindent el kell engedni, ami nem mi vagyunk. Ha hálával, szeretettel és alázattal fordulunk a mindent alkotó Egy felé, akkor megértjük, hogy életünk célja: a Szellem megnyilvánítása önmagunkon keresztül. Ekkor szabadon önmagunk lehetünk. A megvilágosodáshoz és felismerésekhez valamint önmagunk megismeréséhez fel kell adnunk minden téves hitrendszert, amit a külvilágból merítettünk.
A kineziológia hatékonyan feltárja a mások iránti fals viszonyulásainkat. Energetikai gyakorlatok valamint irányított meditációk ebben nagyszerűen segítségünkre vannak, célirányosan, személyre szabottan. Hatalmas erőre, harmóniára, szeretetre válunk alkalmassá amint megtaláljuk magunkban ezt az archetípust.

A Guru archetípus megerősítései:
  • egy vagyok a Forrással
  • erőmet a Forrásnak köszönhetem
  • az igazság, a szeretet  és a fény útját járom
  • szabadság vagyok, béke vagyok, derű vagyok
  • hálás vagyok önmagam megtapasztalásáért
  • egy vagyok az élet egészével
  • nincs különállóság, csak egység létezik
  • közvetítem a legfőbb jót, örömöt, átlényegítem környezetemet szeretettel
A Fény erőinek közvetítése nehéz feladatnak tűnhet, de csak addig, amíg azt gondoljuk, hogy ugrásszerűen tör be életünkbe. Lépésről-lépésre kell haladnunk, és a meginogások a későbbiekben előnyünkre válnak majd. Megerősítenek és éberebbé teszek minket.


A csakrákhoz rendelt archetípusok témakörnek a végére értem. Ambika Wauters könyve alapján ezek az archetípusok kerültek előtérbe. A Symbolon kártya segítségével még további, részletesebb megismeréshez jutunk, amely nagyszerű önmegismerési út, ragyogó lehetőség  a személyiség feltérképezésének és  az önismeretnek az  útján.
Fontossá válik megtudnunk, hogy egy-egy jelenlegi élethelyzet, szituáció:
  •  milyen okból került elénk, 
  • milyen feladatunk van vele,
  •  miért éppen mi vagyunk a "szerencsés kiválasztottak" ,
  •  és miért éppen most?
A felismerések és tudatosítások segítségével megelőzhetjük a  betegségeket, szorongást, félelemet, pánikot, depressziót, megalkuvást, kiszolgáltatottságot, diszlexiát, diszgráfiát, stb.
Szeretettel várom azokat, akik szeretnének tenni önmagukért és szeretteikért a  kineziológia módszerének segítségével.




Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...