2013. március 26., kedd

Lefagyott energiák

Biztosan mindenkinek elege van már a hidegből és a havazásból. Nem könnyű az idei télen túllépni, bár mindenki nagyon szeretne már. Vajon mi az oka, hogy az időjárás nem kegyes hozzánk?
Egyes elméletek szerint a Föld természeti jelenségei sokkal jobban összefüggenek az emberek érzelmeivel, tevékenységeivel, mint azt mi gondolnánk.
Ha hideg van egy lakásban, ott bizony megrekedtek a kihűlt érzelmek energiái, esetleg az öröm is hiányzik, és lakóinak a változással is van némi problémájuk.
Ha szétnézünk az országban, tele van bosszankodó, melankolikus, depresszív emberekkel. Egyesekből még a harag is süt, haragszanak a világra, önmagukra, és bizonyos események csak az ő bosszantásukra történnek. Ilyen hangulat hatására nehezen tud a Nap felragyogni, a meleg beférkőzni a bezárt, haraggal teli szívekbe. Ha az időjárás az érzelmeinket tükrözi vissza, akkor igencsak zordak vagyunk, hiába a sok pozitív gondolkodás, pozitív programozás.
Ha nincs a szívünkben hála, öröm, lelkesedés, jeges, lefagyott energiákkal vonjuk be magunkat  -   sugározni már nem is tudjuk, annyi vitalitás sincs az egész mögött   -   és ez tart benn a depresszív állapotban.
Talán az a sok segítő kéz, akik a nemzeti ünnep táján segítettek a bajba jutottakon, hozott némi áttörést, és a törődés, egymásra utaltság megnyitotta valamelyest a szíveket egymás felé. A hóviharban lehetett talán rádöbbenni, hogy a közösség ereje csodákra képes, és milyen nagyszerű dolog egy kinyújtott kezet elfogadni....
Ez már a második nagy ünnepünk, melyen a természet kifejezi nem tetszését....
Hogy mi nem tetszhet a hatalmas Természetnek, Földanyának?
A bennünk keletkezett és folyamatosan erősített érzelmek, egymás iránt, a dolgok történései iránt, a háttérben munkálkodó erők tevékenységei iránt.
Mi lenne, ha ezeket az érzéseket elengednénk, helyette teremtenénk egy kertet a szívünkben?
Talán akkor kegyesebb lenne az időjárás, átmelegedne a szívünkkel együtt.
De, egyedül nem megy...
Ha szívesen változtatna érzésein, hozzáállásán, várom szeretettel!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...