2016. október 17., hétfő

A csakrákhoz kapcsolódó életterületek aktiválása

A csakrák energetikai központjaink,  melyek segítségével energiát veszünk fel az Univerzumból, mind fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szempontból. Hét főcsakrát szoktunk vizsgálni, emellett nagyon sok alcsakra is létezik, melyeket naponta többször is használunk, általában tudattalanul. A tenyércsakra és talpcsakra is közéjük tartozik. A gerinccsatorna mentén helyezkednek el a főcsakrák, a gyökércsakrától a koronacsakráig. 
Anatómiailag nem érzékelhetőek, de túlnyúlnak a fizikai testen, kívül és belül egyaránt elhelyezkednek. Minden csakrához tartozik egy-egy  életterület, és ha önismereti utazást teszünk, felismerhetjük:
  • mely életterületünk elhanyagolt
  • melyikre koncentrálunk túlzottan
  • melyikre görcsölünk rá, erőfeszítést nem kímélve
  • melyiket hagyjuk figyelmen kívül
Ha a  csakráink egészségesen működnek, szabadon vezetik az energiát, minden rendben zajlik körülöttünk. Segítségükkel jutunk életerőhöz, energiához. Minden csakrához kapcsolódnak a környező szervek, belső elválasztású mirigyek, melyek rajtuk keresztül kapják az univerzum és a föld energiáját.
Ha akadályoztatva van az energiaáramlás a hozzá kapcsolódó szervek nem működnek megfelelően.  A negatív események, negatív gondolkodás, negatív beállítódottság, traumák blokkolják az életenergia szabad áramlását. 
De nemcsak a testünkkel állnak kapcsolatban, hanem az érzelmeiket, gondolatainkat, szellemi beállítottságunkat is befolyásolják. Minden csakrában ott rejlik a pozitív és negatív viselkedésminta, a csakrában rejlő felelősségvállalás, szeretet, (önmagunk vagy inkább mások szeretete pl. a szívcsakránál) a bennünk rejlő teremtőerő, kreativitás, kitartás, stb.
Mivel nagyon sok emberre jellemző ugyanaz a tulajdonság, amely valamelyik blokkolt vagy túlságosan nyitott csakra esetében előfordul, az archetípusokhoz is kapcsolhatók. 
Az archetípusok a mesékben, legendákban, mítoszokban fordulnak elő, melyek az emberi lét magjából fakadnak, egyetemes kivetülései, tükrei az érzelmeknek, cselekedeteknek, és az emberi tudat sok oldalú tetteinek. 
Ezek kapcsolhatók egy-egy csakrához, melyeket Carl Jung "viselkedési mintáknak" nevezett.
Ezeken keresztül megismerhetjük önmagunkat, önismereti utazást tehetünk, hogy a megnehezített életterünkkel végre szembenézzünk, és mindennapi változtatások segítségével túllépjünk a régi hiedelmeken, rossz szokásokon, tudati kilengéseken, kínzó kényszerességeken. 
A felelősségvállalás szintjei és az archetípusok által képviselt képességszintek közvetlen kapcsolatban vannak egymással. Ha végigmegyünk ezen az energialétrán, tudatosítva a blokkoló mintákat és kioldva azokat, életünk minőségileg átalakul, életenergiával, erővel töltődünk fel, és életünk magasabb rezgésen áramlik tovább.  /Ambika Wauters: Csakrák és Archetípusaik c. könyve alapján /
A gyökércsakra és a hozzá kapcsolódó archetípusokat hamarosan ismertetem.
A kineziológiai oldás folyamán 1-7 éves kori önmagunkat ért sérelmek és ezek megbocsátása is előtérbe kerül, hozzákapcsolva a családi karma egy piciny szeletét is....
Szeretettel várom azokat, akik szívesen elindulnak az önismeret meredek létráján....

Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...