2011. március 1., kedd

Szenvedélyek, függőségek

Függőségek

A valós és nem valós szükségletek körében vagyunk, ha a függőség témakörét feszegetjük.
Függőség lehet egy helyzettől, bizonyos emberektől, érzelmektől, szenvedélyektől, bármitől, ami uralja az akaratunkat, rátelepedik életerőnkre.
A valós szükségletekeink kielégítését az életünk folyamán megkapjuk, anélkül, hogy kivetítenénk másra, másra ruháznánk át a hatalmat, hogy ő majd ügyesebb és megszerzi nekünk. A nagy tévedésünk akkor történik meg, amikor átadjuk a hatalmat az életünk irányítása felett, és lemondunk az életerőnkről, mert másvalaki ügyesebbnek tartja magát a környezetünkben, és ezt mi el is hisszük neki.
Nem az a probléma, hogy elismerjük azt, hogy az adott életszakaszban ismerősünk szépen intézi élete egyes területeit, hanem ha azt hisszük a mi éltünkben is ő tudja a legjobban a folyamatok irányítását véghezvinni.
A saját kódokkal érkező entitás szívébe van a „térkép” helyezve, amelyre, mint belső sugallatra, ha hallgat, szépen halad a saját élete áramlatával úgy, hogy közben igénybe veszi a környezete segítségét, és ő is szívesen tevékenykedik életükben, de csak éppen annyit, amennyi szükséges.
Itt a minimálisan szükséges tevékenységről van szó, mert mindenkinek saját tapasztalatait kell megszereznie, saját gyakorlatába kell átültetni az elméleteket. Azért érkeztünk a Földre, hogy fejlődjünk lelkileg, szellemileg, fizikálisan, megszerezzünk bizonyos élettapasztalatokat, és megtanuljuk hogyan kell igényes, szeretetteljes életet élni, miközben egészségesek és békések vagyunk. Ha ezt sikerült elérni, akkor kitárul előttünk egy olyan világ, melynek eddig tudattalanul voltunk résztvevői, de a szeretet által képessé válunk tudatosan működtetni….
Visszatérve a függőségekre…
Ha túlzásba visszük szükségleteink kielégítését, vagy nem tudjuk tartósan kielégíteni szükségleteinket, egyre rövidebb időközönként, egyre erősebb ingerekkel bombázzuk magunkat. Ez a habituáció törvénye.
Ez kifejezi az erős szokások szenvedélyjellegét, és megmutatja, hogy ha túlzásba visszük szükségleteink kielégítésének egy formáját, eltávolodunk az élettől, szenvedélybetegekké
válunk.
A lélek megreked, mint kocsi a sárban, és ahhoz hogy kiszabaduljunk lelki sarunkból, meg kell értenünk, hogy milyen törvények alapján köt gúzsba minket az, amibe beleragadtunk.
A habituáció törvénye szerint rövidzárlat keletkezik az agyban, és ugyanazt az örömérzést egyre nagyobb mennyiség idézi csak elő, és egyre gyakrabban alkalmazva.
Ebből az ördögi körből való kiszállás a saját magunk legyőzése által történhet meg.
Azt a késztetést, melynek valamikor teret adtunk, kell legyőznünk, és nemet mondani neki, naponta többször is. Olyan, mintha naponta bentről valaki többször rákérdezne: „még mindig kitartasz a változás mellett?” , és naponta többször meg kell erősítenünk az elhatározásunkat, hogy: „igen, kitartok a változtatás szükségessége mellett.”
Ezáltal kiemelkedhetünk függőségeinkből, ha közben szembe néztünk a háttérrel. Mikor alakult ki, miért tartott fogva, milyen negatív mintámra tudott rácsatlakozni ekkora erővel.
Önvizsgálatot tartva, és előző életekben, generációban, stb.megkeresve az okokat lehet tovább lépni.
Kineziológiai kezelés ragyogóan segít a felismerésekben, a negatív viselkedésminták átalakításában. Várom szeretettel, ha túl akar lépni megrögzött szokásain.

Budakeszin, Érden, Bpest, II.ker. Margit krt. rendelek.
06 30 99 62 549-es számon várom érdeklődését.

Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...