2019. január 28., hétfő

Öröklődő minták, öröklődő betegségek

Az érthetetlen és megmagyarázhatatlan viselkedések megkeserítik a környezet és az egyén életét. Akár gyermekként, szülőként, kollégaként vagy partnerként éli meg valaki, nagyon nehéz okot vagy értelmet keresni mögötte. De amikor mégis találunk, akkor sem biztos, hogy megváltoztatható a viselkedés, a reakció bizonyos szituációkban.
Ugyanis az eredeti ok a múltban gyökerezik, egy-egy olyan esetben, amelyben indokolt volt az erőteljes reakció ahhoz, hogy elhárítsuk a fenyegetettséget. Azután még néhány alkalommal ugyanígy kellett tenni, és már készen is volt egy erőteljes viselkedési minta, melyet akkor is elővesz az ember, ha nem indokolt. Már csak így működünk....
De, hogyan változtatható, alakítható át a klisé?
Nem könnyű, de nem lehetetlen. A hisztériás viselkedés, a befelé fordulás, az agresszivitás, a sírás, a duzzogás, sértődöttség, a betegségek mind a megoldási képesség hiányát jelzik és a megoldás helyett fordulunk vissza a régi mintához, mely már nem válik be, mert elege van belőle a környezetnek.
A folytonos engedékenység, az állandóan tekintettel lenni a másik hangulatára, nehogy rosszul megfogalmazott feladat pánikot, agressziót, sírást, hisztit, duzzogást váltson ki, hosszú időre kiásva a csatabárdot.
Miért navigálja valaki bele önmagát ilyen lelkiállapotba, a megoldás, az alkalmazkodás és információ szerzés helyett?
A válasz a régmúltban kialakult mintákban leledzik. Ha képes lenne rajtuk túlemelkedni az illető, sokkal kevesebb félelem, ütközés, keserűség lenne. A minták megváltoztathatóak, ha ismerjük a módszert és alkalmazni is tudjuk. A gyakorlatba való átültetés a lelke az egésznek. Csak akkor válunk önmagunk mestereivé, ha tudjuk mit, mikor, hogyan kell megtennünk a saját érdekünkben.
Ide tartoznak még a génekbe beágyazódott minták is, melyeket örököltünk - tehát nem mi "teremtettük". Akadálytalanul fejtik ki hatásukat, amíg meg nem változtatjuk őket. Kitartóan, következetesen, határozottan.
Ehhez tudok segítséget nyújtani a kineziológiával.
Várok szeretettel mindenkit, akinek elege van a kontrollálatlan szituációkból.

Nincsenek megjegyzések:

Elementárok

 A konzultációk során  a klienseknél gyakran előforduló visszatérő viselkedési zavarok, régi rossz, idejétmúlt beidegződések valamint téves ...